vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Wat is Vitaliteit?

Een organisatie is zo gezond en vitaal als zijn medewerkers. Aandacht besteden aan de vitaliteit van de medewerkers betaalt zich dus terug. Met ons stappenplan zorgt u ervoor dat de medewerkers langer energiek en met plezier aan het werk blijven.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.

waarom duurzame inzetbaarheid?

Werk mag de gezondheid geen schade toebrengen, daar zijn we het allemaal over eens. En dat gelukkige werknemers productiever zijn, daar kunnen we het waarschijnlijk ook wel over eens worden. Maar wist je dat met investering in duurzame inzetbaarheid de hele Nederlandse samenleving gebaat is? Daar zijn een aantal redenen voor.

  • Mensen moeten langer werken: de VUT is verleden tijd, de vergrijzing neemt toe en de pensioenleeftijd wordt steeds verder opgerekt.
  • Door steeds snellere technologische ontwikkelingen is het niet zeker dat banen van nu over een aantal jaar nog steeds bestaan
  • Door nieuwe inzichten verandert ook de invulling van functies. Bij- of omscholing is dan nodig.

Moet iemand de arbeidsmarkt (om welke reden dan ook) verlaten voordat hij de pensioenleeftijd heeft bereikt? Dan zal de rest van de samenleving dit moeten bekostigen.

CONTACT

Werk Aan Verzuim
Benedeneind 7
3902 HH  Veenendaal

0318- 24 00 00

info@werkaanverzuim.nl